HR-hjælp hele vejen rundt

Et samarbejde, der voksede, i takt med virksomheden

Under energikrisen i 2022 fik Fjernvarme Horsens brug for at ansætte en ny mand i produktionen i en interim stilling. Gennem vores netværk fik vi kontakt med hinanden og besluttede, at vi skulle samarbejde omkring rekrutteringen. Det var Martin Gram Schmidt Jensen, energichef hos Fjernvarme Horsens, som havde brug for medarbejderen: “Den person, VoresHR fandt, passede snorlige ind i stillingen. Det gik virkelig godt, det var ret imponerende. Vi bruger stadig den person i dag, for han er mega dygtig og passer super godt ind i virksomheden.”

Fjernvarme Horsens var i stor vækst, så der kom hurtigt flere rekrutteringer til. Henover sommeren til en ansættelse i ledergruppen, og i efteråret til at ansætte flere maskinmestre. Martin var med hver gang.

De er grundige. Vi er begyndt at teste mere og mere, og der kører VoresHR skarpe testprogrammer på kandidaterne. Det er sjældent, at vi har fået ansat en, som ikke passer ind. Kresten formår at ansætte til halvtunge lederstillinger, til specialiststillinger, men også til mindre komplekse stillinger. Der har vi ellers altid brugt forskellige bureauer, men han formår at være i hele det spænd, så efterhånden bruger vi kun VoresHR.

I løbet af samarbejdet fik vi i VoresHR stor berøring med ledelsen, med chefer og mellemledere samt de nye ansatte, og snakken faldt i pauserne på, hvor Fjernvarme Horsens gerne ville hen, hvordan det gik i virksomheden osv. Her bød vi naturligt ind i snakken, og på den måde udviklede samarbejdet sig til også at omfatte andre opgaver, f.eks. at være HR business partner. 

VoresHR var en fortrolig allieret for mellemlederne, når chefen ikke var den, der var oplagt at gå til, og vi hjalp med trivselsmålinger og opfølgninger på dem. Også i ledelsen havde vi samtaler efter behov omkring forandringer i virksomheden, hvilke profiler der var brug for med hvilket ansvar osv.

Kresten har en stor ledererfaring fra hans tidligere virke, og det har vi i ledelsen og mellemlederne brugt meget, for han er dygtig til det, dygtig til mennesker. Vi har haft nogle rigtig gode forløb og fået gode samtaler og outputs i forhold til, hvordan vi bedst gør, om der er noget, jeg skal være opmærksom på i forhold til mine teams osv.

Fjernvarme Horsens blev ved med at have travlt, og i en periode havde de også behov for hjælp til den daglige HR. For med de mange rekrutteringer fulgte også onboarding af medarbejdere, oplæring og træning og en masse andet lavpraktisk HR-relateret arbejde; som at ordne kontrakt og bestille blomster og firmatøj. Derfor sad Kresten hos Fjernvarme Horsens 2-3 dage om ugen for at understøtte en af deres mellemledere, og Martin fortæller, at det virkede:

“Kresten fungerede næsten ligesom en ansat. Han har været god til at sætte sig ind i, hvilken forretning det er, hvordan medarbejderne tænker og gør ting. Han var også med, der hvor det blev svært, f.eks. med et team som mistrivedes. Så lavede han trivselsmålinger og handlingsplaner og sagde, “det er det her og det her, vi skal arbejde med” – og det har virket.”

Kort sagt er det et samarbejde, som er vokset i takt med Fjernvarme Horsens, i det omfang de har haft behov, og der hvor de har manglet HR-ressourcer internt. Og samarbejdet fortsætter.

Vi er vokset fra at være ret små til at være ret store. Der har vi indset undervejs, at vi har manglet noget på HR, og der har vi brugt VoresHR. Deres evne til at sætte sig ind i en produktionsvirksomhed som den her - de har vist, at de kan. Og så har vi brugt dem mere og mere, fordi vi lurer, hvad de kan. Der er ingen tomgangssnak. De tager tingene for, hvad de er, går til opgaven analytisk og med god strategisk tankegang, er lyttende overfor vores behov, stiller sig kritisk og spørgende til vores ideer og nuancerer vores tanker - og løser opgaven.