En search til topkarakter

“Kvalitet og tempo. God tone og troværdighed.”

Thomas Tuborgh er HR direktør i AkademikerPension. I efteråret stod han og ledergruppen med den udfordring at finde en ny Investment Director, og de var godt klar over på forhånd, at annoncering ikke var nok. Til sådan en specialiseret stilling, havde de, som han fortæller her, brug for hjælp udefra: 

“En headhunter er den traditionelle løsning. Men de har et større og dyrere setup, end vi havde brug for. Vi har selv godt kendskab til markedet og kandidaterne, så vi havde brug for en fleksibel løsning, hvor vi kunne byde ind med vores kendskab til branchen, og så kunne en ekstern se på det og lægge mere til – til en pris, der gav mening ind i vores setup.”

Med det in mente tog Thomas fat i os hos VoresHR, fortalte om stillingen og deres setup, og vi aftalte at mødes kort efter til et afklarende møde for at finde en god løsning. Og det fandt vi.

Kresten får topkarakterer for helt fra første møde at have de rigtige spørgsmål, forstå hvem vi er, hvad vi vil, og hvilke kandidater vi leder efter, af de rigtige årsager. Det var en supergod oplevelse. Han spurgte også ind til det relationelle og personlige, så han kom hele vejen rundt. Det var klart for os, at ham var vi trygge ved at sætte i gang med opgaven.

Den opgave AkademikerPension udliciterede til os hos VoresHR var en search. Både efter det, de havde givet os, og efter flere relevante kandidater. Vi rakte ud og tog en konkret snak med de profiler, som vi fandt frem til. Hvad ledte de efter? Hvad tilbød AkademikerPension? Og passede det sammen? 

Hvis kandidaterne var interesserede i at høre mere, arrangerede vi en kaffeaftale alene med den ansættende chef. Ganske uformelt, hvor kandidaten og chefen kunne blive afklaret i, om det var noget for begge parter. 

Den løsning fungerede præcis, som AkademikerPension ønskede.

Den her proces har været superhurtig. Så snart vi havde udvekslet det, vi havde, gik Kresten i gang. Allerede efter én uge havde vi opfølgningsmøde, hvor han havde haft fat i folk, så vi fandt hurtigt ud af, hvad vi havde mellem hænderne. Kresten er simpelthen fabelagtig til at kontakte folk og få en god dialog.

Og så var det en fordel, at det var den samme, der kørte det hele. Der var ingen informationer, der skulle overgives. Det var Kresten selv, som havde fået opgaven. Det var ham, som havde snakket med kandidaterne, og ham som præsenterede listen af kandidater. Det gav bedre kvalitet i løsningen af opgaven.

Efter searchen stod AkademikerPension med flere relevante kandidater end forventet, og de havde sparet en masse tid i den indledende proces: “Vi er i tophumør over resultatet. Vi havde tre kandidater, som var spot on på profilen. Der var to, vi gerne ville have – vi fik den, vi helst ville, plug’n’play.”